Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΧΑΛΒΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ

ΧΑΛΒΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ

Φωτογραφία
Υλικά για τον Χαλβά

 ½ πακέτο χοντρό σιμιγδάλι ελαιόλαδο ½ φλιτζάνι καρύδια ½ φλιτζάνι σταφίδες 

 Υλικά για το σιρόπι

 Μία φλούδα από πορτοκάλι Μερικά γαρύφαλλα 1 ξύλο κανέλα 4 φλιτζάνια νερό 2 φλιτζάνια ζάχαρη Εκτέλεση 
 Για το σιρόπι: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά περίπου. Αφού βράσουν βγάζουμε την κανέλα και την πορτοκαλόφλουδα. 
 Για τον χαλβά: Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το σιμιγδάλι και την βάζουμε στο μάτι της κουζίνας. Ανακατεύουμε συνεχώς το σιμιγδάλι μέχρι να κάψει η κατσαρόλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε λάδι, τόσο όσο χρειάζεται το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα μέχρι να απορροφηθεί το λάδι και το σιμιγδάλι να αρχίσει να χρυσίζει. Τότε βάζουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε με μια κίνηση όλο το σιρόπι. Τον ανακατεύουμε για να πάει παντού το σιρόπι, τον κατεβάζουμε από την φωτιά και τον βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε κανέλα σκόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου