Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ Συνταγή για 6-8 άτομα ... ΥΛΙΚΑ: 1 κόκορα κομμένο σε μερίδες, 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 1 μεγάλη ώριμη τομάτα, 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, 3-4 σκελίδες σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, 1 νεροπότηρο κρασί (προαιρετικά). ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις κάψει, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κόκορα. Αφήνουμε τις μερίδες του κόκορα να τηγανιστούν καλά (να ροδίσουν από όλες τις πλευρές). Αν θέλουμε σβήνουμε με το κρασί, αλλά έτσι γίνεται «βαρύτερο» φαγητό. Αλλιώς προσθέτουμε το σκόρδο, την τομάτα, ίσως και λίγο πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με νερό το περιεχόμενο της κατσαρόλας. Μαγειρεύουμε μέχρι και 4 ώρες σε χαμηλή φωτιά (συμπληρώνοντας όσο χρειάζεται νερό) ή σε χύτρα για 3/4 της ώρας. Όταν ο κόκορας είναι έτοιμος προσθέτουμε στο ζουμί του (όπως στο γιουβέτσι), μακαρόνια Νο 10 ή για χοντρά Νο 5. Σερβίρουμε με τριμμένη μυζήθρα επιλογηs μαs στα μακαρόνια και συνοδεύουμε με άσπρο κρασί (καλύτερο από αυτό που χρησιμοποιήσαμε στην παρασκευή του φαγητού).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου