Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΤΗΓΑΝΙΑ ΛΕΜΟΝΑΤΗ ΚΑΙ ΡΗΓΑΝΑΤΗ

Τηγανιά με λεμόνι Υλικά 600 γραμ. χοιρινό κρέας 1 ποτήρι κρασί λευκό αλάτι, πιπέρι κόκκινο γλυκό πιπέρι ρίγανη μπόλικο λάδι λεμόνι Τρόπος παρασκευής Αρχικά καίμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια, βάζουμε το κρέας, μέχρι να πάρει χρώμα, περίπου 7 με 10 λεπτά. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε την τηγανιά με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό στην φωτιά για 3-5 λεπτά. Προς το τέλος, ρίχνουμε την ρίγανη για να μην πικρίζει το κρέας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι. Αμέσως μετά δυναμώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε 5 λεπτά για να βράσει. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε το πιάτο με μαϊντανό και κόκκινο γλυκό πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου