Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

TIPS ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ

ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΑΔΥΝΑΤΙΖΟΥΝ 

 Μπορεί η ζάχαρη να μην βοηθά στην απώλεια βάρους, υπάρχουν όμως πολλά άλλα μπαχαρικά και βότανα που το κάνουν. Δείτε ποια αποτελούν μια καλή επιλογή για τη διατήρηση μιας όμορφης σιλουέτας, δίνοντας παράλληλα μια εκλεκτή γεύση στα πιάτα σας: 

 1. Τζίνσενγκ: Μερικές μορφές τζίνσενγκ –του ξεχωριστού αυτού φυτού από την Κίνα- επιταχύνουν το μεταβολισμό, απομακρύνουν τις τοξίνες και δίνουν ενέργεια στο σώμα. Το Panax Ginseng ειδικότερα, βοηθά στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Maryland. 
 2. Πιπέρι καγιέν (κόκκινο): Αυτό το μπαχαρικό δημιουργεί θερμότητα εξαιτίας του βασικού συστατικού του, της καψαϊκίνης, που βοηθά στην καύση του λίπους και την καταστολή της όρεξης. Το πιπέρι καγιέν επιταχύνει το μεταβολισμό, προκαλώντας της καύση περισσότερων θερμίδων, σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Purdue 
 3. Κανέλα: Αυτό το… γλυκό «φάρμακο», μειώνει το σάκχαρο στο αίμα και την LDL χοληστερόλη («κακή»). Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η κανέλα μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να αυξήσει τα επίπεδα ινσουλίνης, μειώνοντας την πιθανότητα προ-διαβήτη. 
 4. Μαύρο πιπέρι: Αυτό το κοινό συστατικό των νοικοκυριών, αυξάνει το μεταβολισμό εξαιτίας του κύριου συστατικού του, της πιπερίνης. Επίσης, το μαύρο πιπέρι βοηθά την πέψη και την καύση του λίπους με ταχύτερο ρυθμό. Στην πραγματικότητα, το μαύρο πιπέρι μπορεί «δυνητικά να κάψει τόσες θερμίδες, όσες το περπάτημα για 20 λεπτά», σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. 
5. Πικραλίδα: Γνωρίζατε ότι τα ανθοφόρα φυτά πικραλίδες μπορούν να καταναλωθούν στην ακατέργαστη μορφή τους; Χρησιμοποιήστε τες λοιπόν για να ομορφύνετε τον κήπο σας ή τη σαλάτα σας! Οι πικραλίδες αποτοξινώνουν τον οργανισμό και επιβραδύνουν την πέψη, δημιουργώντας το αίσθημα της πληρότητας. Επίσης, κατατάσσονται σε υψηλές θέσεις ανάμεσα στα λαχανικά, όσον αφορά στην θρεπτική τους αξία. 
 6. Μουστάρδα: Η Μουστάρδα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τρόφιμο που βοηθά στην απώλεια βάρους. Ερευνητές στο Ινστιτούτο Oxford Polytechnic της Αγγλίας, υποστηρίζουν ότι ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, μπορεί να επιταχύνει το μεταβολικό ρυθμό κατά σχεδόν 25%. Η μουστάρδα παράγεται από τους σπόρους σιναπιού, οι οποίοι, όταν κοπανιστούν, μετατρέπονται σε μία βαθυκίτρινη σκόνη που σε συνδυασμό με νερό ή ξίδι, μας δίνει τη μουστάρδα. 
 7. Κάρδαμο: Το Κάρδαμο αυξάνει το μεταβολισμό και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη. Επίσης προάγει την υγιή πέψη και ανακουφίζει τους πόνους των κολικών. 
 8. Ινδικό μπαχαρικό κουρκουμάς ή κουρκούμη: Αυτό το φωτεινό πορτοκαλί «δυνατό» μπαχαρικό της Ινδίας, βοηθά στη διάσπαση του λίπους και ρυθμίζει το μεταβολισμό του σώματος. Ο κουρκουμάς μπορεί επίσης να μειώσει την πιθανότητα εκδήλωσης διαβήτη, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια. 
 9. Τζίντζερ (πιπερόριζα): Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το μπαχαρικό μπορεί να καταστείλει την όρεξη, να βοηθήσει την πέψη, να απομακρύνει τις τοξίνες και να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος τονώνοντας το μεταβολισμό. Ποιος να φανταζόταν ότι το τζίντζερ είχε τόσες πολλές ιδιότητες; 
 10. Κύμινο: Το Κύμινο βοηθά τη διαδικασία της πέψης και την παραγωγή ενέργειας, ενώ ενισχύει παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα άτομα με άσθμα, αρθρίτιδα, νεφρική νόσο και καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με ορισμένες έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου