Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Σαλάτα με φινόκιο και παντζάρια

Σαλάτα με φινόκιο και παντζάρια


Παίρνει όλη μαζί ένα ελαφρύ ροζ χρώμα από τα παντζάρια αλλά νομίζω πως και αυτή είναι και η ομορφιά της σαλάτας! Το μυστικό είναι να κόψουμε το φινόκιο και τα καρότα όσο γίνεται πιο λεπτά. 
Χρειαζόμαστε 
3-4 βρασμένα παντζάρια στραγγισμένα καλά και κομμένα σε κύβους 
3 φινόκιο κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες 
2 καρότα κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες 
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1/4 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο 
1/4 φλιτζάνι κόλιανδρο ψιλοκομμένο 
1 κουταλάκι εστραγκόν 
1 κουταλιά χυμό λεμονιού 
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί 
2 κουταλάκια ζάχαρη 
1 κουταλάκι αλάτι 
1/2 κουταλάκι πιπέρι 
1/3 φλιτζάνι λάδι 
 Αφήνουμε τα παντζάρια αφού τα κόψουμε σε χαρτί κουζίνας να μείνουν με όσο το δυνατόν λιγότερα υγρά. Χτυπάμε το λεμόνι το ξύδι, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια ωραία σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και αρωματικά, προσθέτουμε το παντζάρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου