Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Ρεβίθια με φινόκιο και πορτοκάλι

Ρεβίθια με φινόκιο και πορτοκάλι  

Προετοιμασία: Με έτοιμα τα ρεβίθια, 10 λεπτά όλα μαζί. Εύκολη και γρήγορη συνταγή. 
Aν δεν είναι έτοιμα και τα μαγειρέψετε: 
Bάλτε τα την προηγουμένη το βράδι σε νερό να μουσκέψουν. Στραγγίξτε τα και βάλτε τα σε καινούριο νερό σε κατσαρόλα. Μόλις πάρουν την πρώτη βράση, πετάξτε το νερό και βάλτε νέο. Προσοχή! Στα όσπρια, το αλάτι μπαίνει πάντα στο τέλος. 

Υλικά (για 4 άτομα) 

500-600 γραμ. βρασμένα ρεβίθια 1 μεγάλο φινόκιο (περί τα 400 γραμ.) καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές λωρίδες 6 κ.σ. ελαιόλαδο 5 κ.σ. χυμό πορτοκάλι φέτες από 1 πορτοκάλι, καθαρισμένες και το ξύσμα του αλάτι μαύρο και ολόκληρο κόκκινο πιπέρι 

Παρασκευή: 

Bάλτε τα ρεβίθια και το κομμένο φινόκιο σε μπολ. Καθαρίστε το πορτοκάλι ολόκληρο και κόψτε κάθετα δεξιά και αριστερά από κάθε φέτα του, ώστε να βγάλετε τα κομμάτια χωρίς την εξωτερική μεμβράνη του φρούτου. Κόψτε τα μισά στη μέση και προσθέστε τα στο μπολ μαζί με το ξύσμα. Χτυπήστε στο σέικερ το ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το μίγμα στα υλικά και ανακατέψτε πολύ καλά. Δοκιμάστε και διορθώστε στο αλάτι, αν χρειάζεται. Σερβίρισμα: Μεταφέρετε το περιεχόμενο σε πιατέλα ή σε πιάτα, προσθέστε τα ολόκληρα κομμάτια πορτοκαλιού και κόκκινο πιπέρι, τρίβοντάς το με τα δάκτυλα. Τρέξτε μια λεπτή γραμμή ελαιόλαδου από πάνω και έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου