Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Κοτόπουλο με σπαράγγια αυγολέμονο

Κοτόπουλο με σπαράγγια αυγολέμονο 



Υλικά 

Για 2 άτομα 
 2 στήθη κοτόπουλου φιλέτο 
 700 γρ. σπαράγγια 
 6 φρέσκα κρεμμυδάκια 
 χυμό από 1 λεμόνι 
 1 αυγό 
 2 κουτ. σούπας δυόσμο 
 2 κουτ. σούπας άνηθο 
 ξύδι 
 ελαιόλαδο 
 αλάτι 
 πιπέρι 
 Εκτέλεση Συνταγής 
 Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε ½ λίτρο νερό, ένα σφηνάκι ξύδι και το κοτόπουλο κομμένο καρέ. Μόλις πάρει βράση (σε 10 λεπτάκια περίπου), αδειάζουμε το νερό και ξεπλένουμε το κοτόπουλο. Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο (να καλυφθεί ο πάτος). Ρίχνουμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια, το δυόσμο και τον άνηθο ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθεί το κρέας και μόλις πάρει μια βράση θα βάλουμε και τα σπαράγγια χοντροκομμένα. Το αφήνουμε για 20 λεπτάκια να μαγειρευτεί και πιάνουμε να φτιάξουμε το αυγολέμονο. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το ασπράδι του αυγού και το χτυπάμε καλά, μέχρι να γίνει μαρέγκα. Μετά προσθέτουμε τον κρόκο και χτυπάμε και πάλι. Ρίχνουμε τον χυμό από ένα λεμόνι σιγά σιγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα λεπτά ακόμη. Στο τέλος, βάζουμε και 2-3 κουταλιές από τον ζωμό του φαγητού μας για να μην «κόψει» το αυγολέμονο, όταν μπει στην κατσαρόλα. Δεν ανακατεύουμε γιατί...θα χαλάσει η μόστρα. Σερβίρουμε κατευθείαν και απολαμβάνουμε. Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου