Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΟΦΚΑΔΙΑ Η ΙΦΚΑΔΙΑ ΣΟΥΦΛΕ

ΓΙΟΦΚΑΔΙΑ Η ΙΦΚΑΔΙΑ  ΣΟΥΦΛΕ




Αναλογίες υλικών (για ένα μέτριο ταψί)


1 σακουλάκι ιφκάδια 500 γραμ .

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 ποτήρι ντομάτα φρέσκια

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

350 γραμ. κασέρι

150 γραμ. κεφαλοτύρι

250 εως 300 γραμ. ζαμπόν



Εκτέλεση

Βράζουμε τα ιφκάδια σε αλατισμένο νερό στην ανάλογη δοσολογία και ώρα (βλέπε οδηγίες συσκευασίας), τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Κόβουμε κρεμμύδια , τα σοτάρουμε με την ντομάτα σε λάδι. τρίβουμε το κασέρι και το κεφαλοτύρι και λίγη πράσινη πιπεριά. Κόβουμε το ζαμπόν και την πράσινη πιπεριά σε κομματάκια.

Βουτυρώνουμε το ταψί και ρίχνουμε λίγο τριμμένη φρυγανιά.

Βάζουμε τα ιφκάδια πάνω, ρίχνουμε λίγο κασέρι (όχι όλο), μετά ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τη ντομάτα, την πιπεριά και τα ζαμπόν και τέλος ρίχνουμε πάνω το υπόλοιπο κασέρι και κεφαλοτύρι και ένα κουτί κρέμα γάλακτος.

Το βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να ψηθεί περίπου 40 λεπτά της ώρας στους 200 βαθμούς κελσίου. Στο τέλος το ξεσκεπάζουμε για να ροδίσει λίγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου