Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ


ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ
ΕΛΙΕΣ


Μικρασιάτικο μερακλίδικο φαγητό με τα σουτζουκάκια, χωρίς πολλά υλικά στη γέμισή τους και τις ελιές να δίνουν μια μεστή ουσία στη γεύση τους.





Υλικά:


400 γρμ. μοσχαρίσιο κιμά

400 γρμ. χοιρινό κιμά

1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

2 φέτες ξερό ψωμί,

1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί

½ κουταλάκι κύμινο

αλάτι - μαύρο πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

2 ποτήρια σάλτσα ντομάτας

½ κουταλάκι ρίγανη

250 γρμ. ελιές πράσινες σε ροδέλες


Εκτέλεση :


Ζυμώνουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το λάδι, το ψωμί (το οποίο έχουμε μουλιάσει στο κόκκινο κρασί και στραγγίσει πολύ καλά) το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.

Πλάθουμε τα σουτζουκάκια δίνοντάς τους στενόμακρο σχήμα, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Βράζουμε τη σάλτσα με λίγο λάδι αλάτι, πιπέρι και μισή κουταλιά ζάχαρη μέχρι να δέσει.

Προσθέτουμε στη σάλτσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου να πάρουν 2-3 βράσεις, ρίχνοντας από πάνω τις ελιές πασπαλίζουμε με την ρίγανη,

Σερβίρονται ζεστά με πιλάφι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου