Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Ψάρι ψητό τυλιγμένο σε μαρουλόφυλλα



Ψάρι ψητό τυλιγμένο σε μαρουλόφυλλα




psari_sta_karvouna_841366146.jpg
Το ψάρι είναι μια πολύ υγιεινή τροφή και ότι πρέπει για αποτοξίνωση από την κρεατοφαγία των γιορτών. Ψήνεται στο φούρνο τυλιγμένο με μαρουλόφυλλα,  κρατάει όλους τους χυμούς του και γίνεται πολύ νόστιμο. Η επιλογή ψαριού είναι ανάλογη με της γευστικές σας προτιμήσεις.
Υλικά:
1 ψάρι 1 1/2 κιλό περίπου
10 φύλλα μαρουλιού
2 κρεμμύδια σε λωρίδες
1 λεμόνι σε λωρίδες
170 ml κρασί λευκό ξηρό
κόκκοι πιπεριού
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλιντζάνι ελαιόλαδο
1 κ.σ χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
Ζεματίζουμε τα φύλλα μαρουλιού και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού, αφού το καθαρίσουμε πρώτα, με τις λωρίδες λεμονιού και  το ένα κρεμμύδι. το αλατίζουμε και το τυλίγουμε με τα μαρουλόφυλλα.
Ρίχνουμε 1/2 ποτήρι νερό, το κρασί, το κρεμμύδι, τους κόκκους πιπεριού και το δαφνόφυλλο γύρω από το ψάρι και τα τυλίγουμε όλα μαζί με την λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 30' περίπου ή έως ότου ψηθεί.
Βγάζουμε το ψάρι και τοποθετούμε σε πιατέλα. Σουρώνουμε το ζουμί και το βράζουμε σε κατσαρολάκι μέχρι να μείνει το μισό. Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακτεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σάλτσα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και περιχύνουμε το ψάρι ή την κρατάμε ξεχωριστά.
Συνοδεύουμε με ψητά ή βραστά λαχανικά.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου