Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Αλευροχαλβάς

Αλευροχαλβάς
Αλευροχαλβάς



Ο αλευροχαλβάς είναι ένα πολύ εύκολο και υγιεινό γλυκό. Οι νοικοκυρές του Πόντου το έφτιαχναν συχνά. Συνήθιζαν να το φτιάχνουν ακόμη και τα Χριστουγεννά.

Υλικά:

1 ποτήρι του νερό ελαιόλαδο
6 ½ κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
λίγη κανέλλα
ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρολίτσα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει αρκετά έως ότου αρχίσει να βγάζει καπνό. Αφού κάψει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας σβολιάσει. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για πέντε λεπτά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μείγμα με το καυτό αλεύρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε όλο το μείγμα σε μια φόρμα και να το αναποδογυρίσουμε αφού κρυώσει. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα. Το σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει. Για να είναι επιτυχημένος ο χαλβάς πρέπει να ξεκολλάει από την πιατέλα.












Ο αλευροχαλβάς είναι ένα πολύ εύκολο και υγιεινό γλυκό. Οι νοικοκυρές του Πόντου το έφτιαχναν συχνά. Συνήθιζαν να το φτιάχνουν ακόμη και τα Χριστουγεννά.

Υλικά:

1 ποτήρι του νερό ελαιόλαδο
6 ½ κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
λίγη κανέλλα
ξηρούς καρπούς (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρολίτσα ή σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει αρκετά έως ότου αρχίσει να βγάζει καπνό. Αφού κάψει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας σβολιάσει. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για πέντε λεπτά και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μείγμα με το καυτό αλεύρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε όλο το μείγμα σε μια φόρμα και να το αναποδογυρίσουμε αφού κρυώσει. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλλα. Το σερβίρουμε αφού έχει κρυώσει. Για να είναι επιτυχημένος ο χαλβάς πρέπει να ξεκολλάει από την πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου