Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Ρεβύθια με Ρύζι και Ντομάτα

Ρεβύθια με Ρύζι και Ντομάτα



Ρεβύθια με Ρύζι και Ντομάτα


Συστατικά

500 γρ. ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κούπα ρύζι νυχάκι
2 κούπες χυμό ντομάτας
2-3 κουτ.σούπας πελτέ
1-2 πιπερίτσες καυτερές (προαιρετικά)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και ζεστό νερό έως να τα σκεπάσει και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βράσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, τον μαιντανό, αλάτι , πιπέρι και εάν χρειαστεί ακόμα λίγο ζεστό νερό και το ρύζι ανακατεύντας τακτικά έως να βράσει το ρύζι και να χυλώσει.



Συστατικά

500 γρ. ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κούπα ρύζι νυχάκι
2 κούπες χυμό ντομάτας
2-3 κουτ.σούπας πελτέ
1-2 πιπερίτσες καυτερές (προαιρετικά)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και ζεστό νερό έως να τα σκεπάσει και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βράσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, τον μαιντανό, αλάτι , πιπέρι και εάν χρειαστεί ακόμα λίγο ζεστό νερό και το ρύζι ανακατεύντας τακτικά έως να βράσει το ρύζι και να χυλώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου