Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

20 ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

20 ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ



















Στην κουζίνα ολοταχώς! Η μαγειρική εκτός από ικανοποίηση της πείνας μας, είναι ένα είδος τέχνης. Αποτελεί δημιουργική ενασχόληση και δρα αγχολυτικά στην ψυχολογία μας. Υπάρχουν ορισμένα μυστικά που μπορείτε να εφαρμόσετε στην κουζίνα σας. Σας τα παρουσιάζουμε.



  1. Κάντε σαλάτα για κύριο πιάτο. Πρόκειται για γρήγορη και εύκολη λύση ειδικά όταν καλοκαιριάσει. Μπορείτε να προσθέσετε οτι υλικό θέλετε για να κάνετε τη σαλάτα πλήρη.

  1. Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρόνο στο μαγείρεμα για το γεύμα σας, είναι να παραλείψετε το κρέας. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε με υλικά που μαγειρεύονται πιο εύκολα και γρήγορα.

  1. Κατεψυγμένα προϊόντα. Μπορείτε να βρείτε πολύ καλά γευστικά και ποιοτικά προϊόντα στα ψυγεία των σουπερ μάρκετ και πολλές φορές με λιγότερα λιπαρά.

  1. Αποθηκεύστε για να έχετε στο μέλλον. Ο χυμός ντομάτας ή λεμονιών στην κατάψυξή σας, θαπροσφέρει πολύ καλή και άμεση λύση, όταν θα τα χρειαστείτε σε μελλοντικό μαγείρεμα.

  1. Φτιάξτε γεύματα στο φούρνο μικροκυμάτων. Πρόκειται για γρήγορη λύση, η οποία μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση του μαγειρέματος. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι να ψήσετε πατάτα στο φούρνο.

  1. Βάλτε στο φούρνο μικροκυμάτων ένα λεμόνι για 15 δευτερόλεπτα ώστε να διπλασιάσετε το χυμό του.

  1. Χρησιμοποιήστε συσκευασμένες σως για τα φαγητά σας. Εκτός από τα τυπικά κέτσαπ, μουστάρδα, μαγιονέζα, μπορείτε να βρείτε στα ράφια πέστο βασιλικού, σως τεργιάκι και άλλα.

  1. Όταν ψήνετε σουβλάκια βρέξτε πρώτα τα ξυλάκια για να μην καούν στο ψήσιμο.

  1. Αντικαταστήστε τη ζάχαρη με μέλι  στη μαγειρική σας. Κάνει πολύ καλούς συνδυασμούς ιδιαίτερα με ξύδι μπαλσάμικο για ντρέσινγκ στις σαλάτες σας.

  1. Διατηρήστε το μαρούλι σας στην κατάψυξη χωρίς να πλύνετε τα φύλλα του. Βγάλτε και πλύντε το όταν θα το χρησιμοποιήσετε.

  1. Μη χρησιμοποιείτε μεταλλικά μπολ όταν προετοιμάζετε σαλάτα. Προτιμήστε ξύλινα ή γυάλινα μπολ.

  1. Μαρινάρετε το κόκκινο κρέας σε κρασί και το κοτόπουλο σε αποβουτυρωμένο γάλα για να μαλακώσει.

  1. Για να διατηρήσετε έναν χυμό πορτοκαλιού φρέσκο προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού.

  1.  Βρέξτε λίγο το μπέικον πριν το μαγειρέψετε για να μην μαζέψει πολύ.

  1. Όταν μαγειρεύετε για σημαντικό δείπνο, προτιμήστε μια νέα συνταγή ή ακόμα καλύτερα νέα υλικά.

  1. Βράστε τα μακαρόνια ένα λεπτό λιγότερο από αυτό που προτείνεται στη συσκευασία και μαγειρέψτε τα για το επόμενο λεπτό μαζί με τη σάλτσα.

  1. Προσθέστε ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος για να έχει όλες του τις θρεπτικές ουσίες.

  1. Όταν θέλετε να σωτάρετε σκόρδο, προτιμήστε να το τεμαχίσετε από το να το λιώσετε καθώς είναι λιγότερο πιθανό να καεί με αυτόν τον τρόπο.

  1. Πάντα στη ζαχαροπλαστική μετρήστε προσεκτικά τα υλικά σας, καθώς χρειάζεται ακρίβεια.

  1. Μην γεμίζετε ποτέ το τηγάνι περισσότερο από το μισό του με λάδι καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν θα τηγανιστεί το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου