Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Μαγειρίτσα


Μαγειρίτσα




Υλικά:

* 1 συκωταριά με τα εντεράκια της

* 1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα

* Λίγο άνηθο


* Αλάτι πιπέρι

* Λάδι

* 2-3 αυγά

* Λεμόνια χυμό

Εκτέλεση:


* Πλένουμε τα έντερα μέσα έξω. Τα τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι και τα ζεματάμε λίγο*

* Πλένουμε και την συκωταριά καλά και την ζεματάμε και αυτήν, λίγο όμως

* Τα κόβουμε όλα αυτά σε ψιλά κομματάκια όταν χλιαρώσουν λίγο

* Στο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, ώσπου να γυαλίσουν (μην μαυρίσουν)!!

* Ρίχνουμε και την συκωταριά με τα εντεράκια (ίσα ίσα να γυαλίσει και αυτή) προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο

* Αν μας αρέσει παχιά βάζουμε και λίγο Βιτάμ

* Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και την δοκιμάζουμε στο αλάτι συχνά. Σβηνουμε και κάνουμε ένα πηχτό αβγολέμονο

Η μαγειρίτσα είναι τέλεια με μαύρο φρεσκοτριμένο πιπέρι στο πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου