Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Μανταρίνι γλυκό κουταλιού





1 κιλό μικρά και σφιχτά μανταρίνια -
2 κιλά ζάχαρη -
1 λίτρο νερό -
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι -


Α’ τρόπος


Πλένω πάρα πολύ καλά τα μανταρίνια και τα στεγνώνω. Τα τρυπώ κατά μήκος με ξυλάκι για σουβλάκια.


Βάζω τα μανταρίνια σε βαθειά κατσαρόλα και τα σκεπάζω με νερό. Τα βράζω για 4 λεπτά, τα σουρώνω, πετώ το νερό που έβρασαν και ρίχνω καθαρό. Επαναλαμβάνω αυτό για 3-4 φορές.


Σουρώνω πάλι τα μανταρίνια και τα αφήνω να στεγνώσουν πολύ καλά. Τώρα είμαστε έτοιμοι να δέσουμε το γλυκό μας. Βάζουμε σε κατσαρόλα, το 1 λίτρο νερό, τα 2 κιλά ζάχαρη και τα μανταρίνια μας.


Βράζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε. Αν αφρίσει το γλυκό μας αφαιρούμε κατά διαστήματα τον αφρό και συνεχίζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Προσθέτουμε και τον χυμό από το λεμόνι, ανακινούμε την κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά. Όταν κρυώσει, το τοποθετούμε σε βάζο που κλείνει καλά.


Β’ τρόπος


Αν δεν θέλουμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να βάλουμε τα μανταρίνια μας σε νερό για 24 ώρες, αφού τα τρυπήσουμε με τον ίδιο τρόπο και μετά να αλλάξουμε το νερό και να τα αφήσουμε άλλο τόσο.


Αφού περάσουν τα δύο εικοσιτετράωρα, πετάμε αυτό το νερό και στεγνώνουμε τα μανταρίνια.


Βάζουμε τα 2 κιλά ζάχαρη και το 1 λίτρο νερό να βράσουν και δένουμε ελαφρά το σιρόπι μόνο του.


Προσθέτουμε τα μανταρίνια και αφήνουμε το γλυκό να βράσει, μέχρι να δέσει πολύ καλά. Αφαιρούμε τον αφρό που θα βγει στην επιφάνεια, όσο βράζει. Στο τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.


Όπως είπαμε βάζουμε το γλυκό σε βάζο, αφού κρυώσει καλά.


ΠΗΓΗ http://www.aromadafnis.gr/





Μανταρίνι γλυκό κουταλιού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου