Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Μυθοπίλαβον: Το ποντιακό μυδοπίλαφο


Μυθοπίλαβον: Το ποντιακό μυδοπίλαφο




mithopilavon_970325538.jpg
Το μυθοπίλαβον ή μυδοπίλαφο όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι ένα ακόμη φαγητό που συνήθιζαν οι Πόντιοι, στις παραλιακές περιοχές, μιας και τα μύδια υπήρχαν σε αφθονία στον Εύξεινο Πόντο.
Υλικά:
1 κιλό μύδια με το κέλυφος
1 1/2 φλυτζάνι ρύζι κίτρινο
1/2 φλιτζάνι λάδι
5 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες
άνιθος
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μύδια και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα που είναι τοποθετημένη στη φωτιά για να ανοίξουν. Όποιο δεν ανοίξει το πετάμε.
Μπορούμε αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μύδια κατεψυγμένα που είναι ήδη καθαρίσμενα.
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σωτάρουμε για λίγο τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα μύδια, αλάτι, πιπέρι και το ανάλογο νερό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά και να γίνει σπυρωτό. Όταν κοντεύει να γίνει ρίχνουμε και τον άνιθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗhttp://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου