Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Νηστίσιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς
Υλικά
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 ½ φλ. σιμιγδάλι χοντρό
- ½ φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. μαύρες σταφίδες 
- 1 κ.σ. ξανθές σταφίδες
- 2 φλ. ζεστό νερό
- Κανέλα σε σκόνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σιμιγδάλι με τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να πάρει ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες και 2 φλ. ζεστό νερό, εξακολουθώντας να ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα και αφήνουμε τον χαλβά να σταθεί και να στεγνώσει για περίπου 20 λεπτά. Μόλις αυτό συμβεί, τον ρίχνουμε σε μια φόρμα και αφού τον αφήσουμε να κρυώσει καλά, σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω με λίγη κανέλα.
Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου