Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΓΟΠΙΤΑ

ΑΥΓΟΠΙΤΑ


Συστατικά
6 φύλλα για πίτα
7 αυγά
3½ φλιτζ. γάλα
½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
¼ του κιλού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο για το άλειμμα

Αυγόπιτα

Χτύπα σε ένα μπολ τα 6 από τα αυγά με αναδευτήρι χειρός (ας μην μπλέκουμε χωρίς λόγο με μίξερ), πρόσθεσε τα 3 φλιτζάνια από το γάλα και χτύπησέ τα όλα, μέχρι να αφρίσουν. Πρόσθεσε τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα, το λάδι, πιπέρι και ανακάτεψε, για να ενωθούν.
2 Άλειψε ένα ταψί με ελαιόλαδo και στρώσε τα μισά από τα φύλλα, αλείφοντάς τα κι αυτά με ελαιόλαδo και φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες τους από το ταψί.
Άπλωσε ομοιόμορφα το μείγμα των αυγών σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, γύρισε τις άκρες των κάτω φύλλων προς τα μέσα και άλειψέ τις με ελαιόλαδo.
4 Στρώσε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, αφού βέβαια τα κόψεις στις διαστάσεις του ταψιού και τα αλείψεις ένα-ένα με ελαιόλαδo, και μετά πίεσε τις άκρες των πάνω φύλλων, ώστε να κολλήσουν με τις γυρισμένες άκρες των από κάτω.
Χτύπησε το αυγό με το υπόλοιπο γάλα, περίχυσε ομοιόμορφα την επιφάνεια της πίτας και ψήσε για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
6 Βγάλε την αυγόπιτα από το φούρνο, άφησε να κρυώσει για 5-10 λεπτά, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε. Από ‘κει και πέρα ξέρεις τι να κάνεις...


ΠΗΓΗ http://www.gemohouse.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου