Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κρέπες με μανιτάρια και τυριά


Κρέπες με μανιτάρια και τυριά



krepes_gemistes_431173420.jpg
Χρυσόξανθες λαχταριστές κρέπες, με νοστιμότατη γέμιση, από μανιτάρια και τυριά. Καταπληκτική συνταγή που γίνεται γρήγορα κι εύκολα και θα ενθουσιάσει την οικογένεια ή τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Για τις κρέπες:
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 λίτρο γάλα
2 αυγά
3 κ.σ. ψιλοτριμμένο κίτρινο τυρί σκληρό
λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
αλάτι πιπέρι
Για τη γέμιση:
10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή
ζαμπόν της αρεσκείας σας
200 γρ μαλακό κίτρινο τυρί τριμμένο
100 γρ κεφαλογραβιέρα
100 γρ μανιτάρια σε φετάκια
λίγο βούτυρο
150 γρ κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά
πιπέρι
(Εναλλακτικά μπορούμε να πάρουμε έτοιμες κατεψυγμένες κρέπες).
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά για τις κρέπες και τις ετοιμάζουμε στο τηγάνι ή χρησιμοποιούμε τις έτοιμες αφού τις ξεπαγώσουμε.
Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο και σωτάρουμε τα μανιτάρια. Αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τα τυριά και ρίχνουμε πιπέρι.
Τοποθετούμε σε κάθε κρέπα 1 φέτα ζαμπόν και δύο κουταλιές από το μίγμα τυριών και λίγα μανιτάρια. Τυλίγουμε και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ψήνουμε για 30΄στους 200°.
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου