Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

ΜΠΟΥΡΕΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ







Μπουρέκι με κοτόπουλο

2 ποτήρια ζωμό κοτόπουλου
1 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ποτήρι ψιλοκομμένο στήθος ψημένου κοτόπουλου
3 αυγά
300 γραμμ. τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι)
3 κουταλιές βούτυρο
1 κιλό φύλλο κρούστας

Βράζουμε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμύδια με το ζωμό, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και να λιώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου, τα αυγά, το τυρί και τα ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε δύο φύλλα μαζί. Βάζουμε στην άκρη γέμιση και το τυλίγουμε ρολό, σαν σαλάμι. Το τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού και το γυρίζουμε γύρω από τον άξονα του. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να γεμίσει σαν κοχλίας όλο το ταψί.

Περιχύνουμε το μπουρέκι με βούτυρο λιωμένο και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου