Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ)

ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ (ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ)




Πίτα Καισαρείας ή Παστουρμαδόπιτα

Χρειαζόμαστε

2 φύλλα σφολιάτας κουρού

φέτες κασέρι ή άλλο ανάλατο κίτρινο τυρί

φέτες φρέσκιας ντομάτας

φέτες παστουρμά
λίγο ρίγανη
λίγο κύμινο
1 αυγό χτυπημένο για το άλλειμα
σουσάμι ή μαυροκούκι
Πάμε να την φτιάξουμε
Σε ένα λαδωμένο ταψί ή πυρέξ στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τις μισές φέτες κασέρι.
Πάνω από το κασέρι αραδιάζουμε τις φέτες του παστουρμά, από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει προσεκτικά το τσιμένι.
Πάνω από τον παστουρμά απλώνουμε φέτες φρέσκιας ντομάτας, φροντίζοντας να μην έχουν «υγρά».
Πασπαλίζουμε με ρίγανη και κύμινο.
Τελειώνουμε με τις υπόλοιπες φέτες κασέρι.
Πάνω απ’ όλα τοποθετούμε το δεύτερο φύλο σφολιάτας.
Χαράζουμε σε κομμάτια, αλείφουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, αντιστάσεις πάνω-κάτω, μέχρι να ροδίσει η πίτα , για 25-30 λεπτά, πάντα βέβαια ανάλογα με τον φούρνο μας.
ΤIPS:
Αν η πίτα σας φαίνεται αλμυρή, δεν φταίει ο παστουρμάς, αλλά το τυρί που χρησιμοποιήσατε.
Αν αντί για σφολιάτα χρησιμοποιήσετε φύλλο, θα χρειαστείτε 6 φύλλα, στρώστε τα μισά στο ταψί λαδώνοντας ενδιάμεσα, τοποθετείστε τα υπόλοιπα υλικά όπως περιγράφονται παραπάνω και καλύψτε με τα άλλα 3 φύλλα.
Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου