Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ


Φωτογραφία: Φανταστικά κουλουράκια με σουσάμι  απο την Αργυρω!!!
 Τα τέλεια κουλουράκια για κέρασμα, θα τα απολαύσετε περισσότερο με τον καφέ.

Υλικά
1½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι χυμός φρέσκο πορτοκάλι
 1 λεμόνι (χυμός)
1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ
1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ούζο
1 φακελάκι αμμωνία
1 κ.γλ. (κοφτό) σόδα
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.σ. γαρίφαλο
όσο πάρει, περίπου 1.200 γραμμ. αλεύρι μαλακό

Για την επικάλυψη
3 κ.σ. νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
250 γραμμ. σουσάμι


Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή ακόμα καλύτερα με το χέρι (με τη θερμοκρασία του χεριού λιώνει η ζάχαρη). Διαλύουμε την αμμωνία στο μισό χυμό και την προσθέτουμε στα υλικά. Διαλύουμε τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό και την προσθέτουμε, όπως και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ούζο και το κονιάκ. Αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι ζυμώνοντας το μείγμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε σε κουλουράκια στρογγυλά και στην ένωσή τους καρφώνουμε 1 γαρίφαλο. Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά της επικάλυψης. Ένα ένα κουλουράκι το βουτάμε στο σουσάμι (υλικά επικάλυψης) και το αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οCσε αέρα στη μεσαία σχάρα για 20΄-25΄ ώσπου να ροδίσουν.
Φανταστικά κουλουράκια με σουσάμι απο την Αργυρω!!!
Τα τέλεια κουλουράκια για κέρασμα, θα τα απολαύσετε περισσότερο με τον καφέ.

Υλικά
1½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 λεμόνι (χυμός)
1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ
1/2 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ ούζο
1 φακελάκι αμμωνία
1 κ.γλ. (κοφτό) σόδα
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1/2 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.σ. γαρίφαλο
όσο πάρει, περίπου 1.200 γραμμ. αλεύρι μαλακό

Για την επικάλυψη
3 κ.σ. νερό
2 κ.σ. ζάχαρη
250 γραμμ. σουσάμι


Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή ακόμα καλύτερα με το χέρι (με τη θερμοκρασία του χεριού λιώνει η ζάχαρη). Διαλύουμε την αμμωνία στο μισό χυμό και την προσθέτουμε στα υλικά. Διαλύουμε τη σόδα στον υπόλοιπο χυμό και την προσθέτουμε, όπως και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ούζο και το κονιάκ. Αρχίζουμε να βάζουμε το αλεύρι ζυμώνοντας το μείγμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε σε κουλουράκια στρογγυλά και στην ένωσή τους καρφώνουμε 1 γαρίφαλο. Ανακατεύουμε με κουτάλι τα υλικά της επικάλυψης. Ένα ένα κουλουράκι το βουτάμε στο σουσάμι (υλικά επικάλυψης) και το αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οCσε αέρα στη μεσαία σχάρα για 20΄-25΄ ώσπου να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου