Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

TAVUK GOGSU (KΡΕΜΑ ΑΠΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ)

TAVUK GOGSU (KΡΕΜΑ ΑΠΟ ΣΤΗΘΟΣ 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ)






Υλικά '
1400 γρ. γάλα βουβαλίσιο ή αγελαδινό 
300 γρ. ζάχαρη 
1 κουταλιά σούπας ανθόνερο 
100 γρ. πατατάλευρο
180 γρ. ρυζάλευρο
1 πρέζα αλάτι
1 στήθος κοτόπουλου (πολύ φρέσκο)
κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ'
Βράζουμε το στήθος πολύ καλά μέχρι να μαλακώσει.
Κατόπιν μαδάμε το κοτόπουλο σε ψιλές-ψιλές κλωστές Τις πλένουμε αλλάζοντας το νερό 5 -6 φορές.

Τοποθετούμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στη φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ρυζάλευρο και το πατατάλευρο. Ρίχνουμε σ'αυτό λίγο από το χλιαρό γάλα και το ανθόνερο, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το γάλα.
(Εαν χρησιμοποιήσουμε μονο ρυζάλευρο μπορούμε να το βρεξουμε με νερο και μόλις κάτσει στον πάτο χύνουμε το νερό και ειναι έτοιμο να προστεθεί στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, αυτό είναι παραλλαγή αλλα η αυθεντική συνταγή ειναι νοστημότερη)

Αφήνουμε την κρεμά να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις δέσει λίγο βάζουμε τις ίνες του κοτόπουλου τμηματικά ανακατεύοντας καλά και συνέχεια μέχρι να δέσουν όλα και να γίνουν μια πολύ ελαστική κρεμά.

Την αδειάζουμε σε ένα τετράγωνο ταψί ύψους 2 -3 εκατοστών και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια 10 εκατοστών περίπου και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τυλίγουμε σε ρολάκια . Βάζουμε κανέλα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου