Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

ΓΑΛΟΠΙΤΑ η ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

 ΓΑΛΟΠΙΤΑ   η  ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ 


galopita 7 Πασχαλινή Γαλόπιτα

Τι θα χρειαστούμε για τη γαλόπιτα

  • 2 λίτρα γάλα φρέσκο
  • ½ κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 4 αυγά
  • Ελάχιστο αλάτι
Για το πασπάλισμα
Λίγη κανέλλα αν σας αρέσει
ζάχαρη άχνη

Πως φτιάχνουμε τη γαλόπιτα

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα βάζετε να βράσουν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
galopita 1 Πασχαλινή Γαλόπιτα
Μόλις αρχίσει να πήζει, σβήνετε το μάτι της κουζίνας και με τη θερμοκρασία που έχει ακόμα το μάτι κάνετε την ανάμειξη με τα αυγά.
galopita 2 Πασχαλινή Γαλόπιτα
Δηλαδή έχετε τα αυγά με τη βανίλια χτυπημένα και τα ρίχνετε σιγά σιγά ανακατεύοντας γρήγορα για να ενσωματωθούν.
galopita 3 Πασχαλινή Γαλόπιτα
Κατεβάζετε από το μάτι της κουζίνας και ρίχνετε το μείγμα μέσα σε βουτυρωμένο ταψί.
galopita 4 Πασχαλινή Γαλόπιτα
galopita 5 Πασχαλινή Γαλόπιτα
Αν σφίξει πολύ η κρέμα μπορείτε να την αραιώσετε με λίγο γάλα. Το πάχος της πρέπει να είναι γύρω στα τρία δάχτυλα, για να ψηθεί καλά.
galopita 6 Πασχαλινή Γαλόπιτα
Ψήνετε τη γαλόπιτα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της κρέμας. Την αφήνετε να κρυώσει αρκετά, την πασπαλίζετε με κανέλλα και ζάχαρη άχνη αν σας αρέσει.Κόβετε τη γαλόπιτα σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.
Καλή επιτυχία!
ΠΗΓΗ  sheblogs.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου