Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Panzanella: μια κλασική ιταλική σαλάτα


Panzanella: μια κλασική ιταλική σαλάτα




Panzanella: μια κλασική ιταλική σαλάτα

Η διάσημη panzanella δεν είναι τίποτε περισσότερο από τη δική μας ντοματοσαλάτα, εμπλουτισμένη με κρουτόν. Σε αυτή την παραλλαγή, μια συνταγή του gourmet.com που δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε, προστίθενται μοτσαρέλα και βασιλικός, και το αποτέλεσμα είναι μια δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα. Προσπαθείστε να βρείτε αρωματικές, αρκετά ώριμες ντομάτες που αποτελούν τη βάση του πιάτου. 


Υλικά

1 γαλλική μπαγκέτα (κατά προτίμηση της προηγούμενης μέρας), κομμένη σε κυβάκια
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο και επιπλέον 2 κουτ. 
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
3 κουτ. ξύδι balsamico
3 κουτ. κάππαρη, ψιλοκομμένη 
1 κιλό ντομάτες, κομμένες σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
250 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κυβάκια
1/2 φλιτζ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.  Σε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί, στρώστε αντικολλητικό χαρτί και απλώστε τα κυβάκια της μπαγκέτας. Ρίξτε δύο κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά, ώστε να καλυφθούν όλα. Ψήστε τα μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα, για 12 με 15 λεπτά. 
2. Αναμείξτε το σκόρδο με 1/2 κουτ. αλάτι μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη πάστα. Βάλτε την σε ένα μπωλ, ρίξτε το balsamico, την κάπαρη και το 1/3 φλιτζ λάδι και ανακατέψτε. 
3. Προσθέστε τα κρουτόν, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, τη μοτσαρέλα και τον βασιλικό και ανακατέψτε. Αφήστε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν τη σερβίρετε. 


Πηγή: http://www.queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου