Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΨΗΣΤΑΡΙΑ BARBEQUE: ΚΕΜΠΑΠ

ΨΗΣΙΜΟ ΣΕ ΨΗΣΤΑΡΙΑ BARBEQUE: ΚΕΜΠΑΠ


Σε συνέχεια της περιπλάνησης μου στα γευστικά μονοπάτια του ψησίματος σε barbeque, δοκίμασα μια συνταγή για κεμπάπ της φίλης μου Γκόλφω την οποία γνώρισα μέσα από ομάδα της <<συνταγές της Γκόλφω>> και ομολογώ πως το αποτέλεσμα με ενθουσίασε. Βέβαια πείραξα ελάχιστα την αρχική συνταγή βάζοντας έτσι και την δική μου πινελιά.

ΚΕΜΠΑΠ ΓΙΑ BARBEQUE:

ΥΛΙΚΑ:






750 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
250 γραμ. κιμά αρνίσιο
100 γραμ. γάλα
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ. Σούπας κορν φλάουερ
1 κουτ. Σούπας αλάτι
½ κουτ. Γλυκού πάπρικα καυτερή
½ κουτ. Γλυκού κύμινο
1 πρέζα κακουλέ
3-4 κουταλιές σούπας φρυγανιά

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα σκεπάζουμε τον κιμά μας και τον αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, κυρίως για να έχουμε την επιθυμητή ανταλλαγή των αρωμάτων.






Μια ώρα τουλάχιστον πριν ψήσουμε το κεμπάπ βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε το κεμπάπ, όπως φαίνεται στην φωτογραφία και το περνάμε σε καλαμάκι.










ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΨΗΣΤΑΡΙΑ:






Με τον τρόπο που έχω περιγράψει πολλές φορές ΔΕΣ ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ: ανάβουμε την φωτιά στο bbq και όταν τα κάρβουνα είναι έτοιμα τα απλώνουμε και ψήνουμε το κεμπάπ σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, ΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΩΤΙΑΣ
Πριν βάλουμε το κεμπάπ στην σχάρα το αλείφουμε με λάδι για να μην κολλήσει. Ανασηκώνουμε το κεμπάπ κατά την διάρκεια του ψησίματος αρκετές φορές και αυτός είναι ένας ακόμα τρόπος για να μην κολλήσει το κεμπάπ στη σχάρα.






Ψήνουμε καλά από όλες τις πλευρές προσέχοντας να μην στεγνώσει το κεμπάπ. Για να είναι νόστιμο πρέπει να παραμείνει ζουμερό.










Μοναδική συνταγή αξίζει να την δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα ψήσετε στην ψησταριά σας (barbeque)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου