Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ

ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ


Πολύ καλή και γευστική σάλτσα, για να την χρησιμοποιήσουμε σαν βάση πάνω σε πίτα, όταν ετοιμάζουμε γιαουρτλού κεμπάπ.

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

250 γρ. ντομάτα σε κύβους
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κοφτή κουταλιά γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά γλυκού πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
½ κουταλιά γλυκού πιπέρι
1 κουταλιά γλυκού φύλλα βασιλικού
Αλάτι




ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός απ τον βασιλικό, αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε σιγανή φωτιά για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.





Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη την πολτοποιούμε και ρίχνουμε τα φύλλα του βασιλικού, ανακατεύουμε και σε 2-3 λεπτά απομακρύνουμε απ την φωτιά.







Η σάλτσα μας είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμη για να την χρησιμοποιήσουμε σαν βάση στην ψημένη πίτα μας για το γιαουρτλού κεμπάπ.




Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.




Για το γιαουρτλού κεμπάπ εκτός απ την σάλτσα ντομάτας θα χρειαστούμε
Σάλτσα γιαουρτιούγια την σάλτα κάνε κλικ εδώ
Κεμπάπ Για το κεμπάπ δες εδώ. Ή εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου