Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Παστέλι με το μέλι


Παστέλι με το μέλι


Παστέλι με το μέλι
Η συνταγή αυτή είναι μία παραλλαγή του κλασικού παστελιού και περιέχει ηλιόσπορους και κολοκυθόσπορους. Γίνεται πολύ νόστιμο και αφράτο.
Για παστέλι μόνο με σουσάμι αντικαθιστάτε απλά αυτούς τους σπόρους με σουσάμι, βάζετε  δηλαδή 500 γρ σουσάμι.

Υλικά 
300 γρ σουσάμι 
100 γρ ηλιόσπορους 
100 γρ κολοκυθόσπορους 
100 γρ μέλι 
150 γρ ζάχαρη 

Εκτέλεση 
Απλώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε ένα σανίδι κοπής λαχανικών ή πάνω στον πάγκο σας και έχετε και άλλο ένα έτοιμο δίπλα.
Καβουρδίζετε σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι τους σπόρους χωριστά. Στην αρχή σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα χαμηλώνετε την ένταση και ανακατεύετε συνεχώς για να μην καούνε.
Αφού πάρουν ομοιόμορφο χρώμα, τους βάζετε σε ένα μπωλ και ρίχνετε στο τηγάνι την ζάχαρη να λιώσει.
Όταν γίνει καραμέλα, τραβάτε το τηγάνι από την εστία και ρίχνετε το μέλι. Ανακατεύετε λιγάκι τα δύο υλικά μαζί και μετά ρίχνετε σταδιακά και πάντα ανακατεύοντας τους σπόρους. Βάζετε το τηγάνι και πάλι πάνω στην εστία σε αρκετά χαμηλή ένταση και ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν όλοι οι σπόροι με την καραμέλα.
Αδειάστε το μείγμα πάνω στην λαδόκολλα και απλώστε από πάνω την δεύτερη κόλλα. Δουλεύετε προσεκτικά για να μην καείτε. Πατήστε το μείγμα με τον πλάστη για να μην μείνουν κενά και μέχρι να έχετε ένα φύλλο πάχους 1,5-2 εκατοστών.
Με τον κόφτη της πίτσας χαράξτε πάνω από την κόλλα τα παστελάκια στο μέγεθος που προτιμάτε. Μετά από 5 περίπου λεπτά, βγάλτε την πάνω κόλλα και κόψτε κανονικά τα παστέλια και ξεχωρίστε τα μεταξύ τους. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

Αποθήκευση:
Τα παστέλια διατηρούνται τέλεια σε τενεκεδένια κουτιά.
Σχεδιάστε τον πάτο του κουτιού σας δύο τρεις φορές πάνω σε λαδόκολλα και κόψτε με ψαλίδι. Εννοείται πως σε μεγαλύτερο κουτί θα κάνετε λιγότερες στρώσεις.
Βάλτε στον πάτο το πρώτο φύλλο λαδόκολλας και στρώστε πάνω του μία σειρά παστέλια.
Καλύψε με την δεύτερη λαδόκολλα και ξαναστρώνετε με παστέλια. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να έχετε όλα τα παστέλια στο κουτί.
Διατηρούνται πολύ καιρό εκτός ψυγείου.

Η επιτυχία είναι σίγουρη!!!
ΠΗΓΗ  http://www.dramania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου