Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Κέικ με αχλάδια (ή μήλα) και αμύγδαλα!


Κέικ με αχλάδια (ή μήλα) και αμύγδαλα!


Κέικ με αχλάδια
Κέικ με αχλάδια                                          Η ίδια συνταγή γίνεται και με μήλα                                                         

Υλικά: (για μία φόρμα διαμέτρου 24 εκ.)
250 γρ         βούτυρο
250 γρ         ζάχαρη
4                 αβγά
400 γρ         αλεύρι
1                 μπέικιν
1                 βανίλια
6                 αχλάδια (1 κλ περίπου)
3 κ.σ.          χοντροκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα 24 εκ.
Καθαρίζετε τα αχλάδια από τη φλούδα, τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους με το κουταλάκια που κόβετε μπαλάκια. Τα βάζετε σε μία λεκάνη με νερό όπου στύψατε και μισό λεμόνι μέσα για να μην μαυρίσουν.
Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτετε ένα - ένα τα αβγά και όταν γίνει η ζύμη λεία, ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι.
Κόβετε δύο αχλάδια σε κύβους και τα ανακατεύετε με σπάτουλα μέσα στη ζύμη.
Απλώνετε τη ζύμη στη φόρμα και σκορπάτε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα.
Βάζετε 8 μισά αχλάδια με την τρύπα προς τα κάτω πάνω στην ζύμη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς μία ώρα περίπου. Κάνετε το τεστ με το ξυλάκι από σουβλάκι ή οδοντογλυφίδα και αν χρειαστεί, παρατείνετε το ψήσιμο για 10 λεπτά.
Ξεκολλάτε το γλυκό από τη φόρμα με μαχαίρι, ξεφορμάρετε και αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Την ίδια συνταγή μπορείτε να την κάνετε και με μήλα.
Καλή επιτυχία!!!

ΠΗΓΗ http://www.dramania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου