Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μπιφτέκια Οσπρίων (Νηστήσιμα)

Μπιφτέκια Οσπρίων (Νηστήσιμα)

Μια και βρισκόμαστε σε καιρό Σαρακοστής και μάλιστα Μεγάλης, φίλοι μας, σκεφτήκαμε να σας δώσουμε μια ακόμη νηστήσιμη συνταγή, που μπορείτε να την εκτελέσετε ακόμη και τη Μεγάλη Εβδομάδα, αφού θα μπορούσε να γίνει και αλάδωτη... ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ...!!
Πάμε στα Υλικά μας...Τι θα χρειαστούμε...

ΥΛΙΚΑ : (για 20 μπιφτέκια)
1/2 κιλού Φασόλια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 μεγάλα ξερά κρεμύδια
250 gr τριμμένη φρυγανιά
2 ψιλοκομμένες πιπεριές Φλωρίνης
1 κοφτή κουταλιά της σούπας ρίγανη
1/2 από ένα ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
1 μικρή ρίζα σέλινου
Λίγα φυλλαράκια σέλινου
Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο) γλυκό κόκκινο πιπέρι σε σκόνη 
1 πρέζα Μπούκοβο (κατά προαίρεση, για όσους αγαπούν τα πικάντικα)
1 λεμόνι (το χυμό του, κατά προαίρεση)
Λάδι, ή ταχίνι (άν κάνουμε αλάδωτη τη συνταγή μας)

ΕΤΕΛΕΣΗ:
  • Βράζουμε καλά τα φασόλια
  • Τα στραγγίζουμε
  • Τα περνάμε στο Μούλτι
  • Χονδροκόβουμε στο μούλτι (να μην γίνουν πολτός) την πιπεριά Φλωρίνης, τη σελινόριζα, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του μαϊντανού και του σέλινου στο χέρι.
  • Προσθέτουμε Αλάτι, ρίγανη, μπούκοβο, κόκκινο πιπέρι, φρυγανιά και λάδι.
  • Αναμιγνύουμε όλα τα παραπάνω υλικά σ' ένα λεκανάκι της κουζίνας και ζυμώνουμε καλά 
 ΕΤΟΙΜΟΣ Ο "ΚΙΜΑΣ" ΜΑΣ !!



Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας ( αν θέλουμε τον αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο για να σφίξει η ζύμη)
Τα τοποθετούμε στο ταψί μας και πάνω σε λαδόκολλα...
...και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω και κάτω αντίσταση) στους 200 Βαθμούς.
Έτοιμα τα Μπιφτέκια Οσπρίων, οι "Φασουλοκεφτέδες" μας...Λαχταριστοί και πεντανόστιμοι!! :)

***ΠΡΟΣΟΧΗ
ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΣ, ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΩΜΑ ΟΧΙ ΤΣΙΓΑΡΙΣΜΕΝΑ ή ΣΩΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΛΑΔΙ...ΤΟ ΑΠΑΤΕΙ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ...για μια ζωή γεμάτη υγεία και μακρυά από τις εκφυλιστικές ασθένειες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!

Αναστασία

Dr.anastasiak@yahoo.gr

ΠΗΓΗ  http://oikogeneia-orthodoxon.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου