Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κοτόπουλο με μπουγιουρντί

Κοτόπουλο με μπουγιουρντί


Για το κοτόπουλο
  • 1 (1.300 γραμμ.) μικρό κοτόπουλο κομμένο σε παϊδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το μπουγιουρντί
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
  • 2 σκελίδες ολόκληρες σκόρδο
  • 250 γραμμ. φέτα (σκληρή) κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. κόκκινο καυτερό πιπέρι
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο και το αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Χτυπάμε τα υλικά με πιρούνι, να ενωθούν καλά.
2. Ρίχνουμε μέσα τα παϊδάκια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να καλυφθούν με τη μαρινάτα. (Αν θέλουμε τα αφήνουμε 1 ώρα σκεπασμένα στο ψυγείο για να γίνουν πιο νόστιμα).
3. Στρώνουμε λαδόκολλα στο βαθύ ταψί του φούρνου. Αδειάζουμε μέσα το κοτόπουλο με όλα τα υγρά της μαρινάτας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 50΄.
4. Για το μπουγιουρντί: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, να βραχούν. Στρώνουμε λαδόκολλα σε βαθύ ταψί, αδειάζουμε μέσα όλο το μείγμα και ψήνουμε στους 200°C για 20΄. Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε στη μέση το κοτόπουλο περιχύνοντάς το με τη σάλτσα του και γύρω γύρω το μπουγιουρντί. 
Bonus tip
Η μαρινάδα κάνει το κρέας πιο μαλακό και πιο νόστιμο. 

Mερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 50 λεπτά

Πηγή: www.argiro.gr
 http://www.mamapeinao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου