Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Πατατόπιτα...ένα ελαφρύ και πικάντικο σνακ !!


Πατατόπιτα...ένα ελαφρύ και πικάντικο σνακ !!

Φίλοι μας, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τη συνταγή μιας πολύ γευστικής πατατόπιτας, με υλικά αγνά και γνήσια, που καταστούν την πατατόπιτα μας μια γευστική και υγειινή επιλογή... Απολαύστε την...
ΥΛΙΚΑ για το φύλλο:
4 φλυτζάνες Αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας Νισαστές
1 φακελάκι ξηρή Μαγιά
3 κουταλιές της σούπας Λάδι
1 φλυτζανάκι του καφέ Ξύδι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε νεράκι που έχουμε ζεστάνει διαλύουμε τη μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι,το νισαστέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά, δημιουργώντας ένα ελαφρύ και μαλακό ζυμαράκι, το οποίο και αφήνουμε να φωσκούσει ένα δύωρο περίπου.Μετά αφού ξεκουραστεί και φωσκούσει το ζυμαράκι μας το ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μας και το τοποθετούμε για άλλες δύο ώρες περίπου στο ψυγείο, χωρίζοντας το σε τρία μπαλάκια. Στη συνέχεια ανοίγουμε με μία πλαστόβεργα τρία φύλλα, όπου θα τοποθετήσουμε τη γέμιση μας.
ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση:
4 μέτριες Πατάτες βραστές
5 μέτρια Κρεμύδια
3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού Δυόσμο ξερό
1 πρέζα μπούκοβο (κατά προαίρεση, για να γίνει πιο πικάντικη η γέμιση)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεφλουδίζουμε τις βρασμένες πατάτες μας και τις περνάμε από το ρεντέ, ώστε να βγεί η πατάτα σε ροδέλες. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, που στο μεταξύ έχουμε ψιλοκόψει ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σοτάρισμα να γίνεται σε νεράκι και όχι σε λάδι, όπου αυτό το θεσπέσιο προϊόν της Ελληνικής γης, το τόσο ωφέλιμο, όταν τσιγαριστεί γίνεται βαρύ και βλαβερό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Σοτάρουμε λοιπόν το κρεμμύδι σε λίγο νεράκι και όταν το κρεμμύδι μαραθεί αρκετά και ρουφήξει όλο το νεράκι και κοινώς καραμελώσει, το ρίχνουμε μέσα στην τριμμένη πατάτα μας και τότε προσθέτουμε το ωμό και γνήσιο ελαιόλαδο και με όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε έως ότου γίνουν ένα σώμα. Τοποθετούμε το υλικό της γέμισης στο πρώτο φύλλο, που έχουμε ανοίξει, στη συνέχεια τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο,το λαδώνουμε,προσθέτουμε τη γέμιση και τοποθετούμε και το τρίτο και τελευταίο φύλλο, το οποίο και λαδώσουμε. Τέλος κόβουμε την πατατόπιτα μας σε κομμάτια, τρίγωνα ή τετράγωνα, όπως μας αρέσει...και είναι έτοιμη για ψήσιμο...

Ψήνουμε σε φούρνο, που έχουμε προθερμάνει, για 1 ώρα περίπου και στους 200 βαθμούς...


Με θερμές ευχές για "Καλή Επιτυχία"...
Αναστασία
dr.anastasiak.yahoo.gr

ΠΗΓΗ  http://oikogeneia-orthodoxon.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου