Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Enginar dolması (αγκινάρες γεμιστές)

Enginar dolması (αγκινάρες γεμιστές)


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ (42)


Για να φτιάξουμε γεμιστές αγκινάρες χρειαζόμαστε:
4 αγκινάρες
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι
1 κουταλάκι δυόσμο
4-5 κλωναράκια άνηθο
1 κουταλάκι σταφίδα κορινθιακή
1 κουταλάκι κουκουνάρι
¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι
Κανέλα
Για το γαρνίρισμα:
Μαϊντανό
Λεμόνι
Ντομάτα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και αφαιρούμε την ψίχα με ένα κουτάλι. Τις τρίβουμε καλά με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Καθαρίζουμε το ρύζι και το βρέχουμε για λίγο σε αλατισμένο νερό. Έπειτα το στραγγίζουμε και το πλένουμε μια-δυο φορές με άφθονο νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον δυόσμο και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στο ρύζι. Προσθέτουμε και το κουκουνάρι, το μπαχάρι, την κανέλα και τη σταφίδα και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις αγκινάρες με το μίγμα ρυζιού που έχουμε ετοιμάσει.
Τοποθετούμε τα γεμιστά σε μια ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, τόσο όσο που να μην τα σκεπάσει. Σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά της ώρας. Μόλις μαλακώσουν οι αγκινάρες, σβήνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Έπειτα τις στρώνουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα και στολίζουμε με φύλλα μαϊντανού και φέτες λεμονιού και ντομάτας.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου