Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Γεµιστό καρβελάκι φούρνου µε τυριά

Γεµιστό καρβελάκι φούρνου µε τυριά


Ενα αλλιώτικο «πεϊνιρλί» που µπαίνει στον φούρνο σε 10 λεπτά και αξιοποιεί τα τυριά του ψυγείου
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
1 στρογγυλό χωριάτικο καρβελάκι
150 γρ. φέτα, θρυµµατισµένη
150 γρ. ανθότυρο, θρυµµατισµένο
100 γρ. κασέρι, σε λεπτές φέτες +  50 γρ. τριµµένο           
Τρίψτε την ψίχα του ψωμιού που αφαιρέσατε και φυλάξτε την στην κατάψυξη, ώστε να τη χρησιμοποιήσετε σε μελλοντικά παναρίσματα.
5 αβγά
1 φλ. φρέσκο γάλα
1 κ.γ. λευκό πιπέρι
10 ντοµατίνια, κοµµένα στη µέση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουµε το καπάκι από το καρβέλι και αδειάζουµε την ψίχα. Το γεµίζουµε µε τη φέτα το ανθότυρο.
Σε ένα µπολ χτυπάµε τα αβγά µε το γάλα και το πιπέρι και περιχύνουµε µε αυτό τα τυριά. Μοιράζουµε σε όλη την επιφάνεια τα ντοµατίνια και πασπαλίζουµε µε το τριµµένο κασέρι. 

Τοποθετούµε το καρβελάκι σε µικρό ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα και το ψήνουµε για περίπου 1 ώρα, µέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του.

BHMA
http://www.agrotikabook.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου