Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Λαγμάν: 'Ενα παραδοσιακό φαγητό από το Ουζμπεκιστάν

Λαγμάν: 'Ενα παραδοσιακό φαγητό από το Ουζμπεκιστάν


lagman_652420365.jpg
Το Pontos-News.Gr σας προτείνει το Λαγμάν (lagman). Η πατρίδα του Λαγμάν είναι το Ουζμπεκιστάν εμείς όμως θα σας παρουσιάσουμε μια παραλλαγή, όπως συνηθίζουν να την μαγειρεύουν οι Πόντιοι.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκκαλο
500 γρ μακαρόνια
2 καρότα
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μικρές πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
1 πιπεριά 
3 ντομάτες ώριμες
τοματοχυμός
1 κ.σ. ατζίκα*
μαϊντανός, άνηθος
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Ελαιόλαδο
*Η ατζίκα είναι πολτός από πιπεριές και μυρωδικά που θα βρείτε σε λαϊκές αγορές και καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κυβάκια. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας. Σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια. 
Κόβουμε τα καρότα, τις πατάτες, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και την πιπεριά σε κυβάκια. Τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα κόβουμε σε ροδέλες.
Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τα κρεμμύδια. Όταν το κρέας κοντεύει να βράσει, ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ατζίκα και τοματοχυμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τα βρασμένα μακαρόνια και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί μια δυό βράσεις. Πριν το σβήσουμε προσθέτουμε και τον άνηθο.
Το φαγητό πρέπει να γίνει αρκετά ζουμερό και σερβίρεται σε βαθιά πιάτα όπως η σούπα. Γαρνίρετε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνταγής χωρίς την τοποθέτηση ενεργής πηγής.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου