Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αλμυρά κρουασανάκια με κοτόπουλο

Αλμυρά κρουασανάκια με κοτόπουλο


Ένα πολύ νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες, που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! 
Είναι μια ωραία ιδέα για μπουφέ ή πάρτυ, αλλά και για το σχολείο των παιδιών ή το γραφείο.
Μπορούμε επίσης να τα απολαύσουμε ένα βραδάκι, με μια μπυρίτσα και καλή παρέα. 
Ακόμα μπορούμε να τα γεμίσουμε με όποια άλλη αλμυρή γέμιση προτιμάμε, όπως αλλαντικά, τυριά, λαχανικά. 
Πάμε να τα φτιάξουμε! 

Υλικά για 24 τεμάχια: 
Για τη ζύμη: 
120 ml ζεστό γάλα 
25 γρ. φρέσκια μαγιά 
1 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη 
μισό κουταλάκι αλάτι 
200 γρ. γιαούρτι αγελάδος 
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα 
85 ml ελαιόλαδο 
520-550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
Για τη γέμιση: 
150 γρ. κοτόπουλο βραστό ή ψητό, σε κομματάκια 
100 γρ.τριμμένη γραβιέρα 
10 κομμάτια λιαστής ντομάτας, ψιλοκομμένα 
αλάτι (προαιρετικά) 
Επιπλέον 
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο, για επάλειψη 
σουσάμι 
Τι κάνουμε: 
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα, προσθέτοντας μαζί και τη ζάχαρη. Σκεπάζουμε με μια διαφανή μεμβράνη κουζίνας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 15 λεπτά. 
Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη, εκτός από το αλεύρι. Δουλεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ζυμώνοντας με το χέρι μας, μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και ελαστική, που δεν θα κολλάει στα χέρια μας. 
Σκεπάζουμε το μπολ με μια διαφανή μεμβράνη κουζίνας, και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση βάζοντας όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύοντάς τα. 
Αφού περάσει η μια ώρα και έχει φουσκώσει η ζύμη μας, τη χωρίζουμε σε τρεις ίσες μπαλίτσες.
Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε στρογγυλό φύλλο πάχους 0,4εκ. περίπου, και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 8 τριγωνάκια. 
Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση στο επάνω μέρος του κάθε τρίγωνου και σιγά σιγά ρολάρουμε, έτσι ώστε να σχηματιστεί το σχήμα των κρουασάν. 
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα. 
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε απόσταση μεταξύ τους, επειδή φουσκώνουν πολύ. 
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, να φουσκώσουν.
Κατόπιν με ένα πινέλο τα περνάμε ένα ένα με το χτυπημένο αυγό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 175 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 20-25 λεπτά). 
Καλή επιτυχία!!! 
Ελένη Κ.
ΠΗΓΗ  http://syntageskardias.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου