Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ



Είναι πολύ υγιεινό, πολύ εύκολο να το φας στα όρθια, πολύ απλό να το κουβαλήσεις στη δουλειά, δεν έχει περιττές θερμίδες, είναι τέλειο κολατσιό για τα παιδιά, συνδυάζεται ιδανικά με τυράκι (φέτα, γραβιέρα) και αν το βαρεθείτε κάντε το κρουτόν και συνοδέψτε μία σαλάτα ή μία σούπα.
Τι άλλο να πω για το κουλούρι Θεσσαλονίκης… Α! είναι από την πόλη μου, και μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα μόνοι σας.

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Υλικά
(για 250 γρ ζύμη ή 4 κουλούρια των 60 γρ έκαστο)
120 γρ αλεύρι λευκό σκληρό
30 γρ αλεύρι σούπερ (στο σούπερ μάρκετ γράφει για τσουρέκι)
5 γρ μαργαρίνη
3 γρ αλάτι
10 γρ ζάχαρη
5 γρ φρέσκια μαγιά
90-100 γρ νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 5 λεπτά. Στο μίξερ 3′ στην αργή ταχύτητα και 3′ στην γρήγορη.
Στο ανακάτεμα των υλικών προσοχή να μην έρθει σε απευθείας επαφή η μαγιά με το αλάτι.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου 20′ .
Εντωμεταξύ διαλύουμε καλά 50 γρ ζάχαρη σε 500 γρ νερό.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια (περίπου 60 γρ καθένα). Ανοίγουμε το καθένα σε φυτίλι των 40 εκατοστών και σχηματίζουμε κύκλο.
Στη συνέχεια βουτάμε καθένα κουλούρι στο μίγμα νερού ζάχαρης , το κυλάμε πολύ καλά σε σουσάμι ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί να φουσκώσουν τουλάχιστον 30′ και στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΠΗΓΗ http://katerinascookinglab.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου