Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ


ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ





χοιρινό μπούτι 800 γρ. σε κύβους
ρεβίθια 350 γρ.
ντομάτες τριμμένες 400 γρ.
κρεμμύδι 1
σκόρδο 1 σκ.
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Αφήστε τα ρεβίθια ένα βράδυ σε νερό να φουσκώσουν. Πλύντε τα , στραγγίστε τα και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και βράστε τα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν καλά. Όταν είναι έτοιμα, σουρώστε τα και κρατήστε το νερό που έβρασαν. Σοτάρετε το κρέας σε 5-6 κ. σ. λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα, έπειτα ρίξτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα, και μόλις ροδίσουν βάλτε την ντομάτα, το ξύσμα και αλατοπίπερο. Μόλις πάρει βράση, ρίξτε τα ρεβίθια και αρκετό από το ζουμί που έχετε κρατήσει, τόσο ώστε να σκεπάζει το φαγητό. Ανακατέψτε καλά και βράστε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτοντας και άλλο ζωμό αν χρειαστεί. Το φαγητό θα είναι έτοιμο όταν μείνει με την σάλτσα του, δεν πρέπει να είναι ούτε σούπα ούτε πολύ στεγνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου