Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Μερακλή μεζέ


Μερακλή μεζέ


Ό,τι πρέπει για την παγωνιά!








500 γρ. ψαρονέφρι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ξερό κρεμμύδι
200 γρ. άσπρα μανιτάρια
50 γρ. μπέικον
5 σταγόνες πράσινο ταμπάσκο
πράσινο και κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
2 κουτ. σούπας αλεύρι
250 ml ξηρό κόκκινο κρασί
λίγο μαϊντανό
6 ντοματάκια Σαντορίνης
1 κουτ. σούπας πελτέ
αλάτι
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι νερό


Υλικά
κρεμμύδι -
μανιτάρια λευκά -
μπέικον -
αλεύρι -
αλάτι -
πιπέρι -
ταμπάσκο -
κρασί -
μαϊντανός -
ντοματίνια -
ντοματοπελτές -
νερό -
ελαιόλαδο -
πιπεριά -
Εκτέλεση


Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το φρέσκο κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, όπου ρίχνουμε κόκκους πιπεριών (το κόκκινο και το πράσινο). Κόβουμε το bacon και το ψαρονέφρι σε φέτες (φιλετάκια) και τα θωρακίζουμε στο λάδι. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το φρέσκο κρεμμύδι μαζί στο τηγάνι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το Tabasco και τους υπόλοιπους κόκκους πιπέρι και σβήνουμε το τηγάνισμα με τη μισή ποσότητα κρασί. Ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δύο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για ένα εικοσάλεπτο.

Μετά από είκοσι λεπτά προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας και το υπόλοιπο κρασί. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το αλεύρι ανακατεύοντάς το με λίγο νερό. Ρίζνουμε αυτό το χυλό στο φαγητό, ανακατεύοντας με την κουτάλα επί 2-3 λεπτά, ώσπου να πήξει ο ζωμός χωρίς να αρπάξει. Σερβίρουμε το πιάτο μας ζεστό-ζεστό.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ http://www.toarkoudi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου