Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Λεμονότουρτα Λεμονότουρτα Υλικά Για τη βάση - 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ ολικής άλεσης - 120 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη λιωμένη Για την επικάλυψη - 125 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου - 395 γρ. γάλα ζαχαρούχο - Χυμός από 1-3 λεμόνια* Εκτέλεση Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μίγμα σε ταψάκι ή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα εφόσον διαθέτουμε, και βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί ώσπου να γίνει απαλό. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρέπει να φουσκώσει ελαφρώς το μίγμα. Απλώνουμε πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να γαρνίρουμε με άγλυκη σαντιγύ. *Χρησιμοποιούμε όσα λεμόνια θέλουμε ανάλογα με το πόσο ξινό προτιμάμε να είναι το γλύκισμα. Πάνω από 3 λεμόνια είναι αρκετά έντονη η γεύση. *Εννοείται ότι το τυρί μπορεί να είναι και light αν θέλουμε να μειώσουμε ελαφρώς τα λιπαρά. Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Λεμονότουρτα

Λεμονότουρτα
Υλικά
Για τη βάση
- 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι μπερ ολικής άλεσης
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο ή μαργαρίνη λιωμένη
Για την επικάλυψη
- 125 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 395 γρ. γάλα ζαχαρούχο
- Χυμός από 1-3 λεμόνια*
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε το μίγμα σε ταψάκι ή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα εφόσον διαθέτουμε, και βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί ώσπου να γίνει απαλό. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το χυμό από τα λεμόνια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρέπει να φουσκώσει ελαφρώς το μίγμα. Απλώνουμε πάνω από τη βάση και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να γαρνίρουμε με άγλυκη σαντιγύ.
*Χρησιμοποιούμε όσα λεμόνια θέλουμε ανάλογα με το πόσο ξινό προτιμάμε να είναι το γλύκισμα. Πάνω από 3 λεμόνια είναι αρκετά έντονη η γεύση.
*Εννοείται ότι το τυρί μπορεί να είναι και light αν θέλουμε να μειώσουμε ελαφρώς τα λιπαρά.

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου