Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες
Υλικά
- 350 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. βούτυρο γάλακτος παγωμένο
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 50 γρ. κονιάκ
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 180 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χονδροκομμένα
- Ανθόνερο
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα τα βούτυρα με τα αρωματικά και τη ζάχαρη για 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ το μίγμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε με μαρίζ το αλεύρι και στο τέλος τα αμύγδαλα. Θέλουμε να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη και αφράτη.
Σχηματίζουμε κουραμπιέδες σε μπουκίτσες ή σε μεγαλύτερο μέγεθος. Αν έχουμε κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα μπορούμε να δημιουργήσουμε δεντράκια, αστέρια κλπ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15-20 λεπτά στον αέρα.
Αφού κρυώσουν πολύ καλά οι κουραμπιέδες τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη από πάνω τους.
Καλή επιτυχία!

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου