Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Κρητικό σφουγγάτο με απάκι και τσιμούλια


Κρητικό σφουγγάτο με απάκι και τσιμούλια

sfougato_139524964.jpg
Ένα γευστικό παραλήρημα που μας έρχεται από την Κρήτη είναι το σφουγγάτο με απάκι και τσιμούλια.
Απάκι: κρητικό χοιρινό μαριναρισμένο με ξίδι και καπνισμένο με καπνό από αρωματικά φυτά της Κρήτης. Τσιμούλια ή σταχάκια: χορταρικά από φυλλαδάκια ή νέα φύλλα που βγαίνουν, μετά που θα κοπούν τα λάχανα ή άγρια χόρτα που μαζεύονται «τσιμπιτά» πριν να βγάλουν το άνθος.
 
Υλικά:

Ένα βαθύ πιάτο βρασμένα για 5-6 λεπτά τσιμούλια ή σταχάκια

200 γραμμάρια Κρητικό απάκι

3-4 αυγά

Δύο κρεμμυδάκια φρέσκα

Μισό ματσάκι άνηθο

Μια φλιτζάνα ελαιόλαδο

Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά τα τσιμούλια ή τα σταχάκια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Κόβουμε λεπτές φέτες το απάκι, ροδίζουμε με λίγο λάδι τα τσιμούλια ή τα σταχάκια και το απάκι με δροσερό κρεμμυδάκι προσθέτοντας λίγο πιπεράκι.

Χτυπάμε τ’ αυγά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και μόλις πάρει χρώμα η κάτω μεριά του σφουγγάτου, μ΄ ένα καπάκι το γυρίζουμε από την άλλη.

Αν θέλουμε αλείφουμε το σφουγγάτο με ξινή μυζήθρα και συνοδεύου με σουρωτό γιαούρτι.
Πηγή: i-create.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου