Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Πράσινα μήλα ψητά

Πράσινα μήλα ψητά

Πράσινα μήλα ψητά
Υλικά για 4 άτομα
- 4 μεγάλα πράσινα μήλα
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 250 γραμμάρια καρυδόψιχα λεπτοκομμένη
- 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το βούτυρο, την κανέλα, το κονιάκ και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τα χτυπάμε όλα αυτά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Μόλις τελειώσουμε, το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε.
Πλένουμε καλά τα πράσινα μήλα και με το μαχαίρι ή καλύτερα με το ειδικό εργαλείο (μπορείτε να το βρείτε εύκολα στα καταστήματα οικιακών ειδών) αφαιρούμε από κάθε μήλο τη στήλη με τα κουκούτσια στο κέντρο.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα μήλα σε ένα μικρό ταψί και με ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε την τρύπα με το μείγμα βουτύρου. Με όσο μείγμα περισσέψει αλείφουμε τα μήλα στην πάνω μεριά.
Καλύπτουμε το ταψάκι με ένα αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε τα μήλα να κρυώσουν ή τα βάζουμε στο ψυγείο. Σερβίρουμε κόβοντάς τα στα δύο και πασπαλίζοντάς τα με μπόλικη καρυδόψιχα.
Μπορούμε επίσης να συνοδεύσουμε τα μήλα με λίγο παγωτό βανίλια και η συνταγή θα γίνει ακόμα πιο απολαυστική. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας ότι οι θερμίδες αυξάνονται… επικίνδυνα, οπότε είναι κάτι απαγορευτικό για όσους και όσες κάνουν δίαιτα.

Πηγή: http://www.συνταγες.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου