Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Kινέζικο ρύζι με κοτόπουλο!

Kινέζικο ρύζι με κοτόπουλο!

Πεντανόστιμο κινέζικο ρύζι με κοτόπουλο!
Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή!

Υλικά:

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου

1 φλιτζάνι αρωματικό ρύζι

1 κύβος κότας Knorr

3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη)

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Λίγο τζίντζερ


Σάλτσα σόγιας και τεριγιάκι

3 κ.σ. ηλιέλαιο Sol

2 κ.γ. καβουρδισμένο σησαμέλαιο

2 κουταλιές κέτσαπ Hellmann’s

Λίγη ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι


Εκτέλεση

1 Αρχικά, κόψε το φιλέτο κοτόπουλο σε κομμάτια και τοποθέτησέ τα σε ένα βαθύ πιάτο.

2 Πρόσθεσε τώρα τη σάλτσα σάλτσα σόγιας και τεριγιάκι και λίγη ζάχαρη και άστο για περίπου 1-2 ώρες.

3 Στη συνέχεια κόψε τις πιπεριές σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και μετά ψιλόκοψε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ.

4 Ρίξε τώρα λίγο ηλιέλαιο και όλο το σησαμέλαιο σε ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι και μετά το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του. Θυμήσου να το γυρίζεις συχνά για να τσιγαριστεί παντού.

5 Μόλις ροδίσει, βάλε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ και μόλις μαραθούν ρίξε και τις πιπεριές.

6 Σε ένα άλλο σκεύος βράσε το ρύζι με ανάλογο νερό. Λίγο πριν γίνει (να κρατάει λίγο) σούρωσέ το και βάλτο στο γουόκ μαζί με 2 μικρές κουταλιές κέτσαπ.

7 Τέλος, βάλε λίγο αλάτι και πιπέρι, άστο να πάρει μερικές βράσεις και το κινέζικο ρύζι με κοτόπουλο είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου