Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα πιάτα στον κόσμο!

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα πιάτα στον κόσμο!






 






Σε κάθε γωνιά του πλανήτη τα πιάτα των Χριστουγέννων διαφοροποιούνται και προσαρμόζονται στις εκάστοτε τοπικές γευστικές παραδόσεις. Όταν τα μέλη της οικογένειας συγκεντρώνονται στο τραπέζι μαζί με φίλους για να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα οι επιλογές φαγητού είναι πολλές, εντυπωσιακές και λαχταριστές. Από τη Γερμανία και τη Βρετανία, μέχρι την Ιταλία, την Ισπανία, την Αργεντινή ή τη Βραζιλία, κάθε χώρα έχει το δικό της παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι να παρουσιάσει, αλλά και ένα κυρίως πιάτο που συνδέεται με την εν λόγω γιορτή και παρασκευάζεται ως επί το πλείστον στις 25 Δεκεμβρίου.
1. Γερμανία – Ψητή χήνα με κόκκινο λάχανο

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito1.jpg

2. Γαλλία – Γεμιστή γαλοπούλα με κάστανα και φουά γκρα

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito2.jpg

3. Αργεντινή – Cabrito asado ή ψητό κατσίκι με πουρέ πατάτας

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito3.jpg

4. Νιγηρία – Moin moin ή πίτα με μαύρα φασόλια, κοτόπουλο, συκώτι, γαρίδες και ψάρι

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito4.jpg

5. Βρετανία – Παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο χοιρινό

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito5.jpg

6. Φινλανδία – Gravlax Graavilohi ή φρέσκος αλατισμένος σολομός

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito6.jpg

7. Ουγγαρία – Ψητή χήνα

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito7.jpg

8. Ρουμανία – Λαχανοντολμάδες

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito8.jpg

9. Τζαμάικα – Κατσίκι με κάρι

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito9.jpg

10. Βραζιλία – Farofa ή καπνιστό χοιρινό με μπαχαρικά

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito10.jpg

11. Πορτογαλία – Arroz con gandules ή περιστέρι με ελιές, κίτρινο ρύζι, κάππαρη και ζαμπόν

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito11.jpg

12. Βενεζουέλα – Χοιρινό με κίτρινο ρύζι και μαύρα φασόλια

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito12.jpg

13. Δανία – Ψητό χοιρινό με βραστές πατάτες και κόκκινο λάχανο

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito13.jpg

14. Σουηδία – Köttbullar ή κεφτέδες αυγολέμονο

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito14.jpg

15. Νορβηγία – Χοιρινά παϊδάκια με βραστά λαχανικά

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito15.jpg

16. Ιταλία – Ψητή γαλοπούλα με μανιτάρια

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito16.jpg

17. Ισπανία – Μοσχάρι με μανιτάρια και σος κόκκινου κρασιού

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito17.jpg

18. Φιλιππίνες – Χοιρινό ψητό

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito18.jpg

19. Ιαπωνία – Μοσχάρι με ρύζι και κάρι

http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito19.jpg

20. Ελλάδα
α) Χοιρινό σε όλες τις εκδοχές του, κυρίως με σέλινο
(στα χριστουγεννιάτικα τραπέζια των παπούδων,
δεκαετίες πριν το χοιρινό είχε δεσπόζουζα θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι,
πολύ πριν η αστική γαλοπούλα κυριαρχήσει κατά κόρον)
http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito20.jpg
β) Γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα και κουκουνάρια
http://perierga.gr/wp-content/uploads/2013/12/xmasfagito21.jpg
Εσείς ποιο θα προτιμούσατε; 
Αν σας άρεσε το άρθρο σίγουρα θα σας αρέσει και αυτό 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου