Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Γιουβέτσι με θαλασσινά νηστίσιμο και πεντανόστιμο

Γιουβέτσι με θαλασσινά νηστίσιμο και πεντανόστιμο

giouvetsi_me_thalassina__152756587.jpg

Γιουβέτσι με θαλασσινά από την εκπομπή του Alphatv, Τι θα φάμε σήμερα μαμά 
Υλικά
2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κοφτά κ.γ. ρίγανη
½ - 1 κ.γ. μπούκοβο
2/3 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. λευκό, ξηρό κρασί
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
 1 1/2 κιλό διάφορα θαλλασινά
1 κιλό κριθαράκι χοντρό
αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και το μπούκοβο και τα γυρίζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατίζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει λίγο. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και τα βράζουμε 3-4 λεπτά
Καθώς βράζει η σάλτσα, βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει τρυφερό, αλλά όχι λαπάς. Στραγγίζουμε και κρατάμε μισό φλιτζάνι από το νερό στην άκρη. Μεταφέρουμε το  κριθαράκι στην κατσαρόλα πάλι και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτουμε τη σάλτσα και το νερό που έχουμε κρατήσει από την κατσαρόλα. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο ταψί και ψήνουμε, χωρίς να το σκεπάσουμε, για περίπου 10-15 λεπτά.
(Αν δεν νηστεύουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμένη φέτα και να το ψήσουμε)
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου