Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τυρολιχουδιές


Τυρολιχουδιές

Εύκολα πιάτα για τους λάτρεις του τυριού

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
Αχ, αυτή η αίσθηση του τυριού που λιώνει στο στόμα (στο πιάτο, στο ταψί, το τηγάνι) και χύνεται γλυκά πάνω σε άλλα υλικά. Κίτρινα, λευκά, αλλά και μπλε τυριά, μαστιχωτά ή όχι, αλμυρά ή με πιο απαλή γεύση, σε μια συλλογή συνταγών για φανατικούς τυροφάγους.

ΤΥΡΕΝΙΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΟΥΡΝΙΣΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ: 10 πιπεριές κέρατο, 2 φλιτζ. τριμμένα τυριά ανάμεικτα (μανούρι, χαλούμι, μοτσαρέλα, φέτα), 2 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, 1 κουτ. γλ. ρίγανη, 1 μικρό αυγό, λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε τα καπελάκια από τις πιπεριές και τα κρατάμε.Αδειάζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους με προσοχή χωρίς να ανοίξουν. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και με το μείγμα γεμίζουμε τις πιπεριές. Τους φοράμε τα καπελάκια και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.


ΤΥΡΟΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΤΡΑΓΑΝΕΣ
ΥΛΙΚΑ: 250 γραμμ. γκούντα, 100 γραμμ. τριμμένο ρεγκάτο, 100 γραμμ. τριμμένη γραβιέρα, 5 ασπράδια αυγών, 1/2 κουτ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο, λίγο πιπέρι, μπόλικο λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενώνουμε με τα τυριά χρησιμοποιώντας σπάτουλα. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί και να δέσει στο ψυγείο για μισή ώρα. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το μείγμα με κουτάλι, σπρώχνοντάς το με το δάχτυλο για να πέσει όλο μαζί και να σχηματιστεί μια μπαλίτσα μόλις προσγειωθεί στο τηγάνι. Όταν δούμε τις άκρες τους να ροδοκοκκινίζουν, τα γυρνάμε να ροδίσουν κι από την άλλη. Αν δε θέλουμε να τα τηγανίσουμε, μπορούμε να τα πλάσουμε σε μπαλάκια και να τα κυλίσουμε σε τριμμένη φρυγανιά. Ύστερα ψήνουμε στο φούρνο σε σκεύος καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.


ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ
ΥΛΙΚΑ: 15 φέτες μαύρο ψωμί χωρίς κόρα, 50 γραμμ. μπλε τυρί, 50 γραμμ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια, 100 γραμμ. φρέσκο βούτυρο, λίγο σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λιώνουμε με το χέρι το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα δύο τυριά, μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε τις φέτες του ψωμιού μέχρι να γίνουν πολύ ψιλές. Τις αλείφουμε με το μείγμα, τις κάνουμε ρολά, και στις άκρες τους βάζουμε οδοντογλυφίδες για να σταθούν. Κόβουμε τα ρολό στα δύο και τα τοποθετούμε σε ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο που μας περίσσεψε και περιχύνουμε τα ρολάκια μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.


ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ: 2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο), 2 κούπες τριμμένη φέτα, 2 ντομάτες, 1/2 κουτ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλ. ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ξεπαγώνουμε τα φύλλα σφολιάτας και τα αλείφουμε με το λάδι. Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Αν οι ντομάτες μας είναι πολύ ζουμερές, τις στραγγίζουμε λίγο για να μην έχουν πολλά υγρά. Τις ανακατεύουμε με το τυρί, το σκόρδο και τη ρίγανη και στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα. Τυλίγουμε το κάθε φύλλο σε ρολό και το κόβουμε σε ροδέλες πάχους ενός εκατοστού. Στρώνουμε τα σφολιατάκια μας ξαπλωμένα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

ΠΗΓΗ https://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG5310

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου