Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ραβανί της μαμάς

Ραβανί της μαμάς
Περιγραφή

Ενα αφρατο ραβανι της μανουλας μου, σκετη απολαυση.
   

   


  

Πώς το κάνουμε:
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη στο μιξερ για 10'.
Ριχνουμε λιγο-λιγο το γαλα και ανακατευουμε απαλα μεσα στο μειγμα το αλευρι με το σιμιγδαλι, τη βανιλια, τη μαστιχα και το αλατι. Στολιζουμε με 1-2 αμυγδαλα τα κομματια που υπολογιζουμε να κοψουμε
Βαζουμε το μειγμα σε βουτυρωμενο ταψι και το ψηνουμε στους 180 βαθμους για 50'.

ΣΙΡΟΠΙ
Βαζουμε ολα τα υλικα μαζι και βραζουμε το σιροπι για 5'.
Οταν ετοιμαστει περιχυνουμε το γλυκο που εχουμε αφησει 
να κρυωσει.
Στο τελος κοβουμε το ραβανι σε μεριδες.



Τι χρειαζόμαστε:


1 1/3 φλιτζανι τσαγιου σιμιγδαλι ψιλο
1 1/3 φλιτζανι τσαγιου φαριναπ
1 1/3 φλιτζανι τσαγιου ζαχαρη
1/2 φλιτζανι τσαγιου γαλα
5 αυγα
1/2 κ.γ. αλατι
1 βανιλια
Λιγη μαστιχα
1 κούπα αμυγδαλόψυχα (αμύγδαλα ανάλατα χωρίς φλοίδα)


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτηρια ζαχαρη
2 1/2 ποτηρια νερο
5 κ.σ. βουτυρο
Χυμο απο ενα λεμονι

Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό καϊμάκι.Και ντοντουρμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου