Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ποντιακά μαλαχτά με μέλι


Ποντιακά μαλαχτά με μέλι

malaxta_2_314513174.jpg
Το Pontos-News.Gr σας προτείνει τα ποντιακά μαλαχτά με μέλι. Ένα γλυκό που φτιάχνεται εύκολα και είναι αντίστοιχο του χαλβά
Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ καρύδια χονδροκομμένα
Σιρόπι
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι*
φλούδα από λεμόνι
ξυλάκι κανέλας
* Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, μια φλούδα λεμονιού και 1 ξυλάκι κανέλας και όταν αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μέλι . Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι κρατώντας το ζεστό στην άκρη.
Ρίχνουμε το λάδι σε μία άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας το με μια ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην σβωλιάσει.

Όταν ροδίσει αρκετά, να πάρει σκούρο χρώμα, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο λίγο το σιρόπι, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε καρύδια χονδροκομμένα και ανακατεύουμε.

Μόλις ρίξουμε το σιρόπι επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο μάτι, αφού το χαμηλώσουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια της σούπας, βάζουμε ανάμεσά τους λίγο από το μίγμα και δίνουμε σχήμα ωοειδές στα μαλαχτά μας. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε το μίγμα σε φόρμα μακρόστενη ή στρογγυλή
Στο σερβίρισμα μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλα.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Η αναδημοσίευση της συνταγής επιτρέπεται μόνο με την τοποθέτηση ενεργής πηγής.

Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου