Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Λαχταριστά κρουασανάκια σαν της μαμάς!

Συνταγή για λαχταριστά κρουασανάκια σαν της μαμάς!

Συνταγή για λαχταριστά κρουασανάκια σαν της μαμάς!
Τα κρουασανάκια είναι από τις αγαπημένες γεύσεις τόσο των μικρών μας φίλων όσο και των μεγάλων.
Εμείς σας παρουσιάζουμε μία πολύ εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει την οικογένειά σας.
ΥΛΙΚΑ:
1/2 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκο αυγού.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σ' ένα βαθύ μπολ βάζεις όλα τα υλικά (εκτός του κρόκου) και ρίχνεις σιγά σιγά το αλεύρι (τόσο, ώστε να φτιάξεις ένα μαλακό κι εύπλαστο ζυμαράκι). Το σκεπάζεις και το αφήνεις για μισή ώρα περίπου σε θερμό περιβάλλον, έτσι ώστε να φουσκώσει.
Κατόπιν χωρίζεις τη ζύμη σε 3 μπαλάκια. Ανοίγεις κάθε μπαλάκι με πλάστη και χαράζεις 8 κομμάτια (όπως την πίτσα). Τοποθετείς την γέμιση στο φαρδύ μέρος, κλείνεις από τα πλάγια για να μη χυθεί η γέμιση και τυλίγεις. Τ' αλείφεις με τον κρόκο του αυγού και ψήνεις σε λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά ή μέχρι τα κρουασανάκια σου να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.

Μπορείς να δοκιμάσεις να τα γεμίσεις με ότι τυράκι έχεις στο ψυγείο σου φτιάχνοντας έτσι, τυροπιτοκρουασανάκια. 'Η μπορείς να τα γεμίσεις με ψιλοκομμένο ζαμπόν και φέτα, φτιάχνοντας έτσι ζαμπονοτυροκρουασανάκια.
Ένα είναι το σίγουρο, τα πιτσιρίκια σου θα τα λατρέψουν και την επόμενη φορά θα χρειαστεί να κάνεις διπλή δόση γιατί θα δεις πως θα τα λατρέψουν κι οι συμμαθητές τους.

Πηγή: MamaTsita.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου